Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Başladı

Selanik'te düzenlenen Türk Sineması Günleri, Türk filmleri ile sinemaseverleri buluşturuyor.

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Başladı

Yunanistan'da Türk Sineması Daha Yakın

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından organize edilen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı. Bu kültürel etkinlik, iki gün süresince Türk filmlerinin gösterimi ile ziyaretçilerine sinema keyfi sunacak.

Açılış Gala Etkinlikleri

Etkinliğin açılışında yönetmen Selman Nacar'ın "Tereddüt Çizgisi" ve Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmleri izleyicilerle buluştu. Ayrıca, yönetmen Cemil Ağacıkoğlu'nun "Son Hasat" ve Emre Kavuk'un "Daha İyi Bir Yarın" filmleri de bugün gösterilecek.

Başkan Gedik'ten Açıklamalar

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, AA muhabirine düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak, 2019 yılında başlayan Türk Sineması Günleri'nin ikincisini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gedik, bu etkinliğin Yunanistan'ın kuzeyinde ve özellikle Selanik'te Türk kültürüne olan ilginin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Karşılıklı Kültürel Etkileşim

Gedik, Türkiye ile Yunanistan arasındaki turizm ilişkilerine de dikkat çekerek, Türk turistlerin Selanik ve Yunanistan'a olan ilgisinin yanı sıra, Yunan vatandaşlarının da Türkiye'yi tercih ettiklerini ifade etti. Bu tür kültürel etkinliklerin, ülkeler arasındaki dostluk bağlarını güçlendireceğine inandığını belirtti.

Sanatın Birleştirici Rolü

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, sanatın farklı milletler arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtirken, politik sorunların sanat aracılığıyla aşılabileceğine inandı. Ağacıkoğlu, "Halklar her zaman, dünyanın her yerinde olduğu gibi beraberdir ve birdir." diyerek sanatın birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Yunanistan'daki Türk Dizilerine İlgi

Yönetmen Emre Kavuk, Türk dizilerinin Yunanistan'da popüler olduğunu ve Yunan gençlerin Türkçe öğrenmeye ilgi gösterdiğini dile getirdi. Kavuk, Türk sinemasının da diziler kadar ilgi göreceğine inandığını belirtti.

Katılımcılar

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Veli Aydın ile Batı Trakyalı Türkler ve birçok sinemasever katılım gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı. Etkinliğin açılış galasında, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik konuşma yaptı.