Yüksek Karlı Gizli Fon Dolandırıcılığı Davasında Önemli Gelişmeler

Dolandırıcılık iddiaları kapsamında yargılanan sanıkların dosyaları birleştirildi, yeni ifadelere yer verildi.

Yüksek Karlı Gizli Fon Dolandırıcılığı Davasında Önemli Gelişmeler

Dava Dosyaları Birleştirildi

Mahkeme heyeti, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasında, aralarında hukuki ve fiili ilişki bulunması dolayısıyla birçok dava dosyasını ana dava ile birleştirme kararı aldı.

Duruşmalarda Yaşananlar

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamada, müşteki ve sanıklar arasında karşılıklı iddialar gündeme geldi.

Sanıklardan Seçil Erzan, müşteki Atilla Baltaş’ı dolandırmadığını, aksine kendisine para ödediğini savundu. Erzan, 2012’de bankanın Florya şubesine tayin olduktan sonra Baltaş’ın kendisinden yardım istediğini belirtti. Erzan, başlangıçta Baltaş'a 400 bin lira gönderdiğini söyleyerek, sonrasında bu meblağı faiziyle geri ödediğini ifade etti.

Yeni İfadeler ve İddialar

Duruşmada, Erzan'a ait çantanın GPS takılı olduğu iddiaları gündeme geldi. Erzan, eski bir kontrole göre Merve ve Tanın Yılmaz’ın, kendisinden fazla para aldığını öne sürdü. Yılmazlar'ın kendisine verdikleri paraların değerlendirilmesi konusunda da bilgi verdi.

Müşteki Nur Erkasap, Erzan'a 500 bin dolar verdiğini ancak sadece 80 bin dolar geri alabildiğini ifade etti. Fatih Terim’in yönlendirmesiyle birlikte işlerin yürütüldüğünü, dolandırıcılıkla ilgili bir işlemin olduğunu düşündüğünü belirtti.

İddianame ve Kapatılan Dosyalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın yüksek kar vaadiyle dolandırıcılık yaptığı, sahte belgelerle müştekileri kandırmaya çalıştığı belirtiliyor. Sanığın 109 yıldan 358 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mahkeme Kararları

Mahkeme heyeti, tüm dava dosyalarının fiili ve hukuki irtibat gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi. Bu dolandırıcılık davasında, sanıkların ceza talepleri sürecek.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli hazırlanan iddianamelere ilişkin yargılamalarda mahkeme heyeti, dava dosyalarının ana dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.