YSK, Kolombiya'da Şeffaflık Ödülü'nün Sahibi Oldu

YSK, Kolombiya'daki Dünya Seçim Organları Birliği toplantısında 'Şeffaflık Ödülü' aldı. Başkan Yener, Türkiye'nin seçim sisteminin mükemmel olduğunu belirtti.

YSK, Kolombiya'dan Ödülle Döndü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kolombiya'nın başkenti Bogota'da gerçekleşen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul toplantısında "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" ile ödüllendirildi.

Ödül Töreninde YSK Başkanı Yener'in Açıklamaları

Ödülü, YSK Başkanı Ahmet Yener ve YSK Üyesi Serdar Mutta aldı. Yener, toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Burada edindiğimiz izlenimlere dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye, seçim kurulunda hakimlerden oluşan tek ülke konumundadır. Bu durum, sistemimizi diğer ülkelerden ayırıyor," dedi.

Katılım Oranı Yüksek

Yener, Türk halkının sandıktaki katılım oranının diğer ülkelere göre "çok yüksek" olduğunu vurgulayarak, "Bizde katılım yüzde 80'in altına düşmüyor. Bu da Türk halkının demokrasiye ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Çoğu ülkelerde bu oran yüzde 40 ile 50 arasında değişiyor," ifadesini kullandı.

Seçim Sisteminin Sağlamlığı

A-WEB Genel Kurulu'nda sunumlar yapan temsilciler hakkında değerlendirmelerde bulunan Yener, Türkiye'nin seçim sisteminin "mükemmel" olduğunu belirtti. Yener, bir sonraki A-WEB Genel Kurul Toplantısı'nın Filipinler'de gerçekleştirileceğini hatırlatarak, Türkiye'yi orada da en iyi şekilde temsil edeceklerini aktardı.

Elektronik Oylama Üzerine Bilgi Alışverişi

YSK Üyesi Mutta, Türk halkının demokrasiye olan inancının "oldukça yüksek" düzeyde olduğunu dile getirerek, Türkiye'deki seçim sisteminin diğer ülkelerle kıyaslandığında çok daha sağlıklı ve işlevsel olduğunu kaydetti. Ayrıca, A-WEB toplantısında katılımcı ülkelerin mevcut elektronik oylama sistemleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul'unda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" verildi. Törende, YSK adına ödülü YSK Başkanı Ahmet Yener (solda) ve YSK Üyesi Serdar Mutta (sağda) aldı.

Sonraki Haber