Yerli ve Yabancı Tenisçiler Yüksek İrtifa Merkezlerinde Güç Depoluyor

Erciyes Dağı'ndaki yüksek rakım kortları, tenisçilerin performanslarını artırmak için ideal bir kamp alanı sunuyor.

Erciyes te Tenisçiler Güç Depoluyor

Yerli ve yabancı tenisçiler, Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortları olan Erciyes Kayak Merkezi'nde kamp yaparak performanslarını artırıyor. Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan bu kortlar, sporcular için eşsiz bir antrenman imkanı sunuyor.

Berfu Cengiz: "Vücuduma Daha İyi Dayanıklılık Sağlıyor"

Berfu Cengiz, Avustralya Açık elemeleri için hazırlıklarını bu merkezde sürdürüyor. Cengiz, yüksek rakımda antrenmanın sağladığı faydalara dikkat çekerek, "Bunun faydaları var. Vücuda daha iyi dayanıklılık sağlıyor. Burada yüksek rakımda oynadığımız için diğer turnuvalarda daha rahat bir şekilde oynayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Anastasiia Gureva: "2 bin 300 Metre Gerçekten Çok Farklı"

Kamp yapan Rus tenisçi Anastasiia Gureva, daha önce bu kadar yüksek bir rakımda oynamadığını ifade ederek, "Daha önce hiç bu kadar yüksekte oynamadım. Bir tek Rusya'da 1200 metrede bir kamp merkezinde oynadım ama 2 bin 300 metre gerçekten çok farklı, çok zorlayıcı." dedi.

Deniz Dilek: "Mental ve Fiziksel Olarak Farklı Bir Şans"

Tenisçi Deniz Dilek ise, "Burası Türkiye'de bir ilk. Güzel bir tecrübe aslında. Burada yaptığım antrenmanların nefes ve fiziksel dayanıklılık açısından yardımcı olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. Dilek, buradan sonra Antalya'da müsabakalarının olduğunu belirtti.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan kortlarda performanslarını artırmak için kamp yapıyor.

Sonraki Haber