Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastane Ruhsatı İptal Edildi

Çorlu'daki Özel Reyap Hastanesi, yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında ruhsatını kaybetti.

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastane Ruhsatı İptal Edildi

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Önemli Gelişme

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli bazı kişilerin, bebek acil hastalarını belirli özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç sağlaması ve bebek ölümlerine neden olmaları üzerine başlatılan soruşturmada, Çorlu'daki Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi.

Sağlık Bakanlığı Kararını Açıkladı

Sağlık Bakanlığı bu ruhsat iptaline dair kararını, hastane yönetimine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla tebliğ etti. İptal kararı sonrası hastanede tedavi gören hastaların başka sağlık kuruluşlarına nakilleri devam etmektedir.

Çete Üyelerine Yönelik İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22'si tutuklu olmak üzere toplam 47 şüpheli yer almakta. Soruşturma kapsamında "malen sorumlu" olarak değerlendirilen 19 hastane ve sağlık kuruluşundan iki tanesinin faaliyetleri de askıya alınmış durumda. Bu hastanelerden biri olan Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ile Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi de sürecin parçası olarak faaliyetlerine ara vermiştir.

 İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil...

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip haksız kazanç elde eden ve bazı bebeklerin ölümlerine neden olan çete üyelerine ilişkin iddianamede yer alan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesinin ruhsatı iptal edildi.