Yeniden Daha Güçlü Anadolu: 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarında hedeflerini açıkladı.

Yeniden Daha Güçlü Anadolu: Anahtar Teslim Töreni

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği bölgelerdeki konut projelerine ilişkin önemli bilgiler verdi. 130 bin konutun anahtar teslim töreninde konuşan Kurum, "Allah'ın izni, liderimizin desteği, aziz milletimizin dualarıyla hızımızı artıracağız. Önümüzdeki 60 günde 70 bin yeni yuvayı teslim ederek yıl sonuna kadar teslim sayımızı en az 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz," dedi.

Şehitleri Unutmadık

Bakan Kurum, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "85 milyon büyük Türk milleti müsterih olsun. Biz bu milletin evlatları olarak tüm şer odaklarına inat daha çok çalışacağız," şeklinde konuştu.

Hatay'a Vefa

Kurum, Hatay'da toplanarak Türkiye'nin düşmanlarına karşı azimle mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi. "Depremden etkilenen kardeşlerimizin konutlarına kavuşmasının mutluluğuna şahitlik ediyoruz. İnşallah, inşa ettiğimiz 130 bininci yuvamızın anahtarını teslim ediyoruz," dedi.

Tam Gün Seferberlik

Kurum, depremzede olanlara yönelik kararlılığını yineleyerek, "Afetten etkilenen illerde 1900 şantiyede, 160 bin işçi ile seferberlik ruhunda çalışıyoruz," ifadesini kullandı. Ayrıca, 2025 yılına kadar tüm depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Güvenli Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz

Bakan Kurum, çocukların güven içinde yaşaması için tüm ekipleriyle çalıştıklarını ve bu milletin her ferdinin hak ettiği güzel yaşama erişmesi için mücadele ettiklerini ifade etti. "Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği gibi, eserlerimiz konuşacak. 2025'ten sonra bu topraklarda biz susacağız, yeni kent meydanlarımız, eserlerimiz konuşacak," dedi.

Hataylı Kardeşlerimize Söz Veriyoruz

Kurum, Hatay'da yapılacak çalışmalara devam edeceklerini ve halkla sürekli bir arada olacaklarının altını çizdi. "Tarihi Meclis Binası ayağa kaldırılana kadar buradayız," diyerek sözlerini tamamladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Sonraki Haber