Yeni Nesil Hareketi Hükümette Yer Almayacak

IKBY'de seçimde üçüncü sırayı alan Yeni Nesil Hareketi lideri Abdulvahid, hükümetile anlaşmalı bir pozisyonda olmayacaklarını açıkladı.

Yeni Nesil Hareketi Hükümette Yer Almayacak

IKBY Seçimlerinin Ardından Yeni Nesil Hareketi Açıklama Yaptı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan son milletvekili seçimlerinde üçüncü olan muhalefet partisi Yeni Nesil Hareketi'nin lideri Şasuvar Abdulvahid, hükümette yer almayacaklarını duyurdu.

Seçim Katılım Oranı Eleştirisi

Abdulvahid, düzenlediği basın toplantısında, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından açıklanan seçim katılım oranını eleştirerek, yaklaşık 1 milyon seçmenin oy kullanmak için gerekli belgeleri alma imkanı bulamadığını ifade etti.

Hükümet Amaçları ve Vizyonu

Partisinin sadece bakanlık pozisyonları için hükümette temsil edilmeyeceğini belirten Abdulvahid, "Hedefimiz, mevcut iktidarı değiştirmektir. Bizim için hükümetteki lider, KDP veya KYB'den olmamalıdır; her ikisi de bizim için aynı çerçevede düşünülen güçlerdir," dedi.

Meclisteki Sandalye Dağılımı

IKBY yerel medyası tarafından yayınlanan resmi olmayan sonuçlara göre, KDP 39, KYB 23, Yeni Nesil Hareketi 15, Kürdistan İslami Birlik Partisi 7, Kürdistan Adalet Toplumu Partisi 3, Halwest 4, Halk Cephesi 2 ve Goran 1 sandalye elde etti.

Yeni Nesil Hareketi'nin 4 yıl boyunca parlamento içinde "gerçek muhalefet" sergileyeceği vurgusu dikkat çekti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Yeni Nesil Hareketi lideri Abdulvahid, Süleymaniye kentinde basın...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Yeni Nesil Hareketi lideri Abdulvahid, Süleymaniye kentinde basın toplantısı düzenledi.