Yalova'da Kadının Cinayet Davasında Olay Yeri İncelemesi Yapıldı

Yalova'nın Altınova ilçesinde gerçekleşen cinayet davasında, kadının düşme anı olay yerinde incelendi.

Yalova'daki Cinayet Davasında Keşif Gerçekleşti

Yalova'nın Altınova ilçesinde, geçtiğimiz yıl ocak ayında meydana gelen bir cinayet davasında olay yeri keşfi yapıldı. Ciddi iddialarla yargılanan sanığın, eşi Semiha S.'yi 20 metre yüksekliğindeki kayalıktan iterek öldürdüğü öne sürülmekte.

Olay Yerinde İnceleme

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Eylül tarihli duruşmanın ardından keşif kararı alarak mahkeme üyeleri ve bilirkişi heyetini Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisine yönlendirdi. Tutuklu sanık Erdal Necip S. (41), jandarma eşliğinde kayalıklara getirildi. Olayın tanıkları arasında yer alan mahkeme heyeti, sanığa çeşitli sorular yöneltti.

Sanığın İfadesi ve Yakınlarının Açıklamaları

Sanık Erdal Necip S., olay anında arkası dönük olduğu için eşinin düştüğünü savunarak, "Eşin dışında başkasıyla buraya geldin mi?" sorusuna kayınbiraderiyle geldiklerini söyledi. Olay yerinden ayrıldığında kayalık alandaki incelemeyi tamamlayan heyet, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Yakınlarının İddiaları

Semiha S.'nin yakınlarından avukat Eyyüp Kaplan, kadının ölümünün planlı bir cinayet olduğunu iddia etti ve bilirkişi raporuyla bunu kanıtlayacaklarına inandıklarını belirtti. Kaplan, sanığın daha önce bölgeyi tanıdığını ve durumun kötü bir niyetle gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Semiha S.'nin annesi Selma Dursun, sanığın ifadesinde çelişkili olduğunu ve kendileriyle iletişim kurmadığını vurguladı.

Olayın Geçmişi

Olay, 24 Ocak 2023 tarihinde meydana geldi. 34 yaşındaki Semiha S., eşiyle birlikte Altınova'daki Ballıkaya mevkisinde fotoğraf çekmek için çıktığı kayalıktan düşerek hayatını kaybetti. Cenazesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde defnedildi. Sanık Erdal Necip S., eşini iterek öldürme iddiasıyla gözaltına alındı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Olay günü kayalıklarda Semiha S'nin yaptığı öz çekimler de dava dosyasına eklendi.

Sonraki Haber