Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Konya'da Kılındı

Konya'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı düzenlendi, dualar edildi.

Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Konya'da Kılındı

Konya’da Yahya Sinvar’ın Anılması

Son dönemde yaşanan olaylar neticesinde İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Konya’da gıyabi cenaze namazı icra edildi.

Sultan Selim Camii’nde Bir Araya Gelen Kalabalık

Sultan Selim Camii’nde akşam namazı sonrasında bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Sinvar için dua etti. Toplanma amacı, onun direniş mücadelesine ve şehadetine destek vermekti.

Basın Açıklaması ve Dua Töreni

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Adem Ceylan tarafından yapılan basın açıklamasında, Sinvar'ın İsrail rejimine karşı gösterdiği cesaret vurgulandı. Ceylan, "Mücahidimize, şehidimize onun hayatıyla, onun mematıyla İslam ümmetine gösterdiği örnekliğe şahitlik etmek için toplandık. Allah onun şahitliğini mübarek etsin. Onun şehitliğini mübarek kılsın. Onu ve şehitlerimizi yeryüzünde aziz kılsın.” diyerek duygularını ifade etti.

Cenaze Namazı ve Dua

Grup, Sinvar için gıyabi cenaze namazını kıldıktan sonra dua ederek dağıldı. Bu anma, katılımcılar için manevi bir anlam taşıdı.

Konya'da, İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için...

Konya'da, İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.