Uluslararası Nakliyeciler Derneği Türkmenistan ile Yeni Taşımacılık Fırsatlarını Araştırıyor

UND heyeti, Türkmenistan ile lojistik işbirliğini güçlendirmek için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Türkmenistan ile Yeni Taşımacılık Fırsatlarını Araştırıyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Heyeti Türkmenistan İle Görüştü

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammetjan Çakıyev ile önemli ikili görüşmelerde bulundu. Görüşmenin ana gündem maddesi, Çin'den Avrupa ve diğer güzergahlara yönelen uluslararası kara yolu taşımacılığının Türkmenistan temelinde, Orta Koridor üzerinden sağlanmasına yönelik fırsatları değerlendirmek oldu.

IRF Dünya Kongresi Çerçevesinde Gerçekleşen Görüşmeler

Çakıyev, Türkiye'de düzenlenen Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi'ne katılmak üzere bulunurken, UND heyeti ile bir araya geldi. Dünya lojistiği açısından stratejik öneme sahip Türkmenistan sınır kapılarının salgın döneminde kapanmasının ardından tekrar açılması üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Katılımcılar ve Ele Alınan Konular

Görüşmeye, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov da katıldı. Özellikle Hazar koridorundaki düzenli seferler ve liman altyapısı hakkında bilgi verildi. Çakıyev, Türkmenistan Ro-Pax filosuna 2025 yılında iki yeni geminin ekleneceğini duyurdu.

Sürücü Vizeleri ve Taşımacılık Alanında İşbirliği

UND ve TULM arasında sürücü vizeleri konusundaki güncel görüşmelerde, sürücü vize ücretlerinin azaltılması için Türkmenistan makamlarının çabaları hakkında bilgi paylaşıldı. Ayrıca iki ülke arasında taşımacılık alanındaki önemli gelişmeler de değerlendirildi.

2024 Yılı İşbirliği Konuları

Görüşmelerin sonucunda, iki ülkenin Ulaştırma bakanlıkları, 2024 yılı içerisinde ulaştırma ve gümrük alanında, Türkmenbaşı liman ziyaretleri ve Türk dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımı gibi konularda işbirliğine gideceği yönünde fikir birliğine vardı.

UND Temsilcileri

Toplantıda, UND'yi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile görüştü.