Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, İkinci Barış Zirvesi İçin Rusya'nın Katılımını Talep Ediyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, düzenlenecek Barış Zirvesi'nde Rusya'nın katılmasını istiyor.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Barış Zirvesi'nde Rusya'nın Katılımını İstiyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, yaklaşan ikinci Barış Zirvesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bodnar, "Bu sefer Rusya'nın da katılmasını istiyoruz," dedi.

Toplantı ve Açıklamalar

Bodnar, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal ile birlikte Ankara'da yapılan basın toplantısında, Rusya'nın Pokrovsk bölgesinde yürüttüğü askeri faaliyetlere ve Ukrayna'nın toprak kayıplarına değindi. "Günde ortalama 800 ila 2 bin 200 Rus askeri çatışmalarda hayatını kaybediyor," iddiasında bulunan Bodnar, savaşın sadece Ukrayna'da değil, daha geniş bir alanda yaşanması gerektiğini belirtti.

İkinci Barış Zirvesi Hedefleri

İkinci Barış Zirvesi’nde Ukrayna için adaletli bir barış sağlanması amaçlanıyor. Bodnar, görüşmelerin üçüncü taraflar üzerinden yapılabileceğini ifade ederek uluslararası toplumun desteğine dikkat çekti. Türkiye'nin arabulucu rolünün önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek mesajlarına teşekkür eden Bodnar, Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında sürdürülen iş birliği ve görüşmeleri de anımsattı.

Kırım'ın Durumu ve Siyasi Mahkumlar

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal, 2014’teki ilhak sonrası Kırım’da yaşanan zorlukları anlattı ve Kırım'da resmi olarak 220 siyasi mahkum bulunduğunu, bunların 132'sinin Kırım Tatarı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin destekleriyle Kırım Tatarlarının durumunu uluslararası platformlarda dile getirdiklerini ifade etti.

Celal, Rusya'nın Kırım'ın demografik yapısını değiştirme çabalarına dikkat çekerek "Karadeniz bölgesinde Türkiye için Ukrayna'dan daha iyi bir partner olamaz," dedi. Bu ifadelerle Türkiye'nin Kırım'daki gelişmelerin destekçisi olmasının önemini vurguladı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar (solda) ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal (sağda), Ankara'da basın mensuplarıyla toplantı düzenledi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar (solda) ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal (sağda), Ankara'da basın mensuplarıyla toplantı düzenledi.

Sonraki Haber