Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda Ekonomik İşbirliği Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendiğini vurguladı.

Türkiye-Sırbistan Ekonomik İlişkileri Gelişiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türk şirketlerinin Sırbistan'da yarattığı istihdamın giderek arttığını ifade etti. Forumda, Türk sermayeli 850 yatırımcının Sırbistan'da faaliyet gösterdiği belirtildi.

Yeni İş Fırsatları ve Yatırımlar

Erdoğan, Sırbistan'daki Türk firmalarının, son 12 yılda ürettikleri katma değerinin 1 milyon dolardan 405 milyon dolara yükseldiğini söyledi. Ayrıca, bu firmaların yaklaşık 9,600 kişiye istihdam sağladığını vurguladı.

Turizmde Rekor Beklentisi

Cumhurbaşkanı, iki ülke arasındaki turizmin gelişiminin de önemine dikkat çekerek, bu yıl Sırbistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 360 bin rekorunu aşacağını öngördüğünü ifade etti.

İş Forumu ve Katılımcılar

İş Forumunda Türkiye'den 150, Sırbistan'dan 180 katılımcının yer aldığı bilgisini paylaşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, iki ülkenin yeşil ve dijital dönüşüm konularında ortak adımlar atabileceği potansiyeline de dikkat çekti.

Sırbistan ile Ortak Projeler

Erdoğan, Türkiye ve Sırbistan iş çevreleri arasında geniş bir işbirliği potansiyeli bulunduğunu belirterek, bu alandaki stratejik adımların atılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık, enerji ve savunma sanayiinde de işbirliğinin önemine değindi.

Forumu bu kapsamda önemli bir fırsat olarak gören Erdoğan, alternatif projelerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması için karşılıklı çabaların sürdürülmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Belgrad'da Türkiye-Sırbistan İş Forumu'na katılarak konuşma yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Belgrad'da Türkiye-Sırbistan İş Forumu'na katılarak konuşma yaptı.

Sonraki Haber