Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye'nin inovasyon ekosistemindeki gelişmeleri ve fırsatları paylaşan Türkiye Innovation Week 2024, 10 Ekim'de başlıyor.

Türkiye Innovation Week 2024'te Geri Sayım Başladı

TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye Innovation Week'in gençler için sağladığı fırsatlarla birlikte ülkenin gelişimine katkı sağladığını vurguladı. "Türkiye'nin gelişimi girişimcinin elinde, girişimciliğin gelişimi ise inovasyondan geçiyor" dedi.

Etkinlik Detayları

Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği Türkiye Innovation Week 2024, 10 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Bu yılki tema "Out of the Box: Human, Culture, Model" olarak belirlendi.

Girişimcilik Ekosistemi

Karavelioğlu, etkinliklerin girişimciliği teşvik etmek için önem taşıdığını belirterek, "Girişimci sayısının arttığı ülkelerde, teknolojinin daha hızlı geliştiğini ve işsizlik oranlarının yine daha hızlı düştüğünü görüyoruz" dedi.

InnovaZone ile Yeni Fırsatlar

Türkiye Innovation Week bünyesinde yer alan InnovaZone, genç girişimcilerin dikkatini çektecek özel bir alan. Burada katılımcılar, mentor oturumlarından faydalanacak ve yatırımcılarla buluşma fırsatı yakalayacak.

2 Bin Girişimciye Destek

2015 yılından bu yana 2 binin üzerinde teknoloji odaklı girişimciye destek sunan Türkiye İhracatçılar Meclisi, girişimcilerin kamu ve özel yatırım kaynaklarından toplam 1 milyar lira yatırım almasını sağladı.

İnovaTİM ile Eğitim Fırsatları

Karavelioğlu, Türkiye'nin en büyük açık inovasyon ekosistemlerinden biri olan İnovaTİM'in 72 ilde ve 150 üniversitede faaliyet gösterdiğini belirtti. 3 bin öğrenci, inovasyon alanında projeler geliştiriyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl hazırlandıklarını ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yıl boyunca yaptıklarını anlatmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sonraki Haber