Türkiye, COP 29 Sürecinde Azerbaycan'a Tam Destek Veriyor

Türkiye, COP 29 sürecinde Azerbaycan'a her türlü desteği vereceğini açıkladı. İşte detaylar.

Türkiye, COP 29 Sürecine Hazır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan'ın 11-22 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP 29) sürecinde Türkiye'nin tam destek sağlayacağını açıkladı.

Azerbaycan'da Önemli Açıklamalar

Kurum, Azerbaycan'da düzenlenen "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" etkinliğine katılarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bu süreçte dost ülke Azerbaycan'da bulunmaktan içten bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kurum, "COP 29'un tüm dünya için önemli kararların alındığı bir toplantı olmasını istiyoruz," dedi.

Finansmana Erişim ve İklim Mücadelesi

Kurum, COP 29'da gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelelerinde finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması için adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.

İklim Kanunu ve Yenilenebilir Enerji

Bakan, Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm dünyayla paylaşıldığını vurgularken, bu yıl Parlamento'dan geçirilecek İklim Kanunu ile kararlılıklarını net ortaya koyacaklarını ifade etti. Kurum, yenilenebilir enerji kaynakları ile Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılama gayretinde olduklarını ve bu kapasiteyi her geçen gün artıracaklarını söyledi.

Gelecek Nesillere Temiz Bir Dünya Bırakma Vurgusu

Kurum, tüm bu çalışmaların çocukların geleceği için yapıldığını vurgularken, aynı zamanda uluslararası topluma da çağrıda bulundu. Filistin ve Lübnan'daki dramı anarak, "Dünya ülkeleri iklim değişikliğiyle mücadele etmekle kalmayıp, savaşın ve katliamların da durdurulması için savaşmalıdır," dedi. Bu bağlamda, COP 29 sürecinde Filistin ve Lübnan konularında düşüncelerini de paylaşacaklarını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" başlıklı etkinliğe katılmak için geldiği Azerbaycan'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" başlıklı etkinliğe katılmak için geldiği Azerbaycan'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber