Türk ve Yunan Mutfağındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağı arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları değerlendirdi.

Türk ve Yunan Mutfağındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

Gastronomi Uzmanı Maria Ekmekçioğlu'ndan İlginç Açıklamalar

Türk ve Yunan mutfağındaki yemekler üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Maria Ekmekçioğlu, iki ülke mutfağı arasında birçok ortak noktanın bulunduğunu belirtti. Fethiye'de gerçekleşen düzenlediği bu yılki Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'nde konuşan Ekmekçioğlu, “İki halkın mutfak kültürü birbirine oldukça yakın” dedi.

Ortak Yemekler ve Kültürel Paylaşımlar

Ekmekçioğlu, iki mutfak arasında sıkça rastlanan yemek isimlerinin benzerlik gösterdiğine dikkat çekti. “Kokoretsi, caciki ve dolmadakia gibi yemeklerin nereden kaynaklandığı konusunda süregelen tartışmalar var” diyen Ekmekçioğlu, bu yemeklerin ikisi için de ortak payda olduğunu vurguladı.

Ayrıca Dikkat Çeken Farklar

Yunan mutfağında kullanılan malzemelerin Türkiye'de farklılık gösterdiğini ifade eden uzman, “Yunanistan'daki restoranlarda enginar, dolmalar ve hünkar beğendi gibi yemekler kolayca bulunabiliyor. Ancak kalamar, Türkiye’de olduğu gibi Yunan mutfağında da ya tavada ya da ızgarada hazırlanıyor. Fakat kalamara 'kalamari' deniyor.” dedi. Tereyağı kullanımı açısından da iki mutfağın farklı olduğunu belirten Ekmekçioğlu, Anadolu mutfağının daha çok tereyağı içerdiğini, Yunan mutfağının ise bu malzemeden uzak durduğunu ifade etti.

Dostluk Köprüsü

Gastronomi uzmanı, "Yemeklerimizin isimleri bile aynı. Bu konudaki tartışmaların devam etmesi bize dostluk köprüsü kurmak için bir fırsat sunuyor" şeklinde konuşarak, her iki ülke arasındaki dostluğun gastronomi üzerinden gelişebileceğini öne sürdü.

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk...

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'ne katılan Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, AA muhabirine, Türk ve Yunan mutfağındaki yemeklerle ilgili açıklamada bulundu.