THY Uçuşunda Kaptan Pilot Hayatını Kaybetti

Türk Hava Yolları'nın uçağında kaptan pilot İlçehin Pehlivan, uçuş sırasında hayatını kaybetti.

THY Uçuşunda Kaptan Pilot Hayatını Kaybetti

THY Uçuşunda Üzücü Olay

Türk Hava Yolları (THY), uçuş esnasında bir kaptan pilotun hayatını kaybettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'TK204 sefer sayılı Seattle-İstanbul seferini icra eden TC-LGR kuyruk tescilli Airbus 350 tipi uçağımızın kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, sefer sırasında baygınlık geçirdi.' ifadelerini kullandı.

Kaptan Pilotun Sağlık Durumu

Üstün, İlçehin Pehlivan'ın uçaktaki ilk müdahalenin sonuçsuz kalması üzerine kokpit ekibinin acil iniş kararı aldığını belirtti. Ne yazık ki, kaptan pilotu iniş öncesi hayatını kaybetti. İlçehin Pehlivan Kimdir?

59 yaşındaki İlçehin Pehlivan, 2007 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nda görev yapmaktaydı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Havacılık Tıp Merkezi'nde 8 Mart 2024 tarihinde periyodik sağlık muayenesinden geçmiş ve herhangi bir sağlık problemi tespit edilmemişti.

Yeni Planlar ve Duygular

THY, uçağının New York'a iniş yapacağını ve yolcuların dönüşlerinin bu istasyon üzerinden planlandığını duyurdu. Üstün, 'THY ailesi olarak kaptan pilot İlçehin Pehlivan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.' şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TK204 sefer sayılı Seatle-İstanbul seferini icra eden uçapın Kaptan Pilot'u İlçehin Pehlivan uçuş...

TK204 sefer sayılı Seatle-İstanbul seferini icra eden uçapın Kaptan Pilot'u İlçehin Pehlivan uçuş sırasında hayatını kaybetti.