TeknoFest 2024'te VacciZone'un Ödülü

Quick Sigorta destekli VacciZone, TeknoFest 2024'te 'En İyi Akademik Buluş' ödülünü kazandı!

VacciZone'a Büyük Ödül

TeknoFest 2024'te gerçekleşen 9. Uluslararası Patent Fuarı'nda, VacciZone'un kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi, kanser immünoterapisinde ASC mikrokürecik teknolojileriyle ödül aldı.

Bilim ve Teknolojide Yenilikçi Adımlar

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta'nın desteklediği VacciZone'un, Türkiye'nin biyoteknoloji alanındaki gücünü artırmayı hedeflediğini belirtti. Özören'in ekibi, 2010'dan beri Boğaziçi Üniversitesi'nde geliştirilen bu yenilik, sağlık alanında önemli yenilikçi çözümler sunuyor.

Destek ve Sorumluluk

Yaşar, 2020 yılında kurulan VacciZone Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ASC mikrokürecik teknolojisinin bağışıklık sistemini hedeflediğini ve hastalıklarla mücadelede devrim yaratacağını vurguladı. Ayrıca, bu tür projelere destek vermenin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Yaşar, "Bu ülkenin bilim insanlarına sahip çıkmak ve onların çalışmalarını desteklemek, bizim en büyük sorumluluklarımızdan biri. Prof. Dr. Özören ve ekibinin başarısı, Türkiye'nin bilimsel potansiyelini göstermektedir. Bilime ve topluma katkı sağlayacak projelere destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Quick Sigorta'nın destek verdiği aşı girişimi, VacciZone'un kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibinin kanser immünoterapisinde ASC specks zerrecikleri buluşuyla, TeknoFest 2024'te düzenlenen 9'uncu Uluslararası Patent Fuarı'nda "En İyi Akademik Buluş" ödülüne layık görüldü.

Sonraki Haber