TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Moskova'da Resmi Ziyarette

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Moskova'da resmi ziyaret amacıyla bulunuyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Moskova'da Resmi Ziyarette

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Moskova'ya Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya ayak bastı. Kurtulmuş, Moskova Vnukovo Havalimanı'nda sıcak bir karşılama ile karşılandı.

Karşılama Töreni

TBMM Başkanı Kurtulmuş'u, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç başta olmak üzere, Rusya parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi Başkan Vekili Konstantin Kosaşev ve Federasyon Konseyi Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Hapsirokov gibi önemli isimler karşıladı.

Türk Delegasyonu

Kurtulmuş'un beraberinde, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Türkiye-Rusya Federasyonu Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal gibi önemli isimler de Moskova'ya geldi.

Görüşmeler ve Ziyaretler

Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun davetiyle Rusya'da bulunan Kurtulmuş, burada çeşitli ziyaretler ve ikili görüşmeler yapmayı planlıyor. Özellikle, Rusya Federasyon Konseyi Genel Kurulu'na hitap etmesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyarette bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi....

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyarette bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş'u, Moskova Vnukovo Havalimanı'nda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkan Vekili Konstantin Kosaşev, Federasyon Konseyi Rusya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Hapsirokov ve diğer ilgililer karşıladı.