TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aşkabat'ta Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile Görüştü

Kurtulmuş, Aşkabat'ta düzenlenen forumda Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aşkabat'ta Önemli Görüşmeler Yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bulunan Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumuna katıldı. Bu forum vesilesiyle Kurtulmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

İkili İlişkiler ve Bölgesel Sorunlar Ele Alındı

Görüşmede Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze’deki insanlık dışı saldırılar, Filistin topraklarındaki işgal girişimleri ve Lübnan’a karşı sürdürülen İsrail saldırıları gibi güncel bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Forum Kapsamında Diğer Liderlerle Bir Araya Geldi

Kurtulmuş, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’un ev sahipliğindeki forumda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile de sohbet etti.

Forum sırasında gerçekleştirilen aile fotoğrafı çekimi öncesinde ve sonrasında liderlerle bir araya gelen Kurtulmuş, ikili ilişkilerin geliştirilmesine dair fikir alışverişlerinde bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

Sonraki Haber