Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Amasya'da Üreticilerle Bir Araya Geldi

Gizligider, Amasya'da çiftçilerle buluşarak tarımda yeni destekleme modeli ve üretim planlaması hakkında bilgi verdi.

Gizligider Üreticilerle Buluştu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya'da yerel üreticilerle bir araya gelerek tarım sektörü üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Amasya'da Program Düzenlendi

Amasya Valisi Önder Bakan ve AK Parti İl Başkanlığı'nın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Saraydüzü Kışla Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Bu buluşmada gizligider, eğitim, sağlık ve savunma sanayisindeki gelişmelerin tarım alanında da kendini göstereceğinin altını çizdi.

Yeni Dönem ve Planlama

Gizligider, Türkiye'nin tarımda yeni bir dönemin eşiğinde olduğunu belirterek, 20 yıllık süreçte oluşturulan üretim planlaması ve yeni destekleme modelinin önemini vurguladı. "Kendimize yeterlik bizim temel kriterimiz," diyen Gizligider, yapılan çalışmalarla üretim ve tüketim planlamasının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Dünya Nüfusu ve Su Kullanımı

Tarım Bakan Yardımcısı, dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 10 milyara yükseleceğini, Türkiye nüfusunun ise 105 milyona ulaşacağı öngörüsünde bulundu. Bu durumun gıda talebinin %70 artış göstermesine sebep olacağını vurguladı.

Su Stresi ve Önlemler

Türkiye'deki toplam kullanılabilir suyun 112 milyar metreküp olduğunu belirten Gizligider, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, kişi başı su kullanımının 1000 metreküpün altına düşeceğine dikkat çekti.

Yönetmelik Süreci Tamamlandı

5 Nisan 2023 tarihi itibarıyla kanuni düzenleme sonrasındaki yönetmelik sürecinin tamamlandığını hatırlatan Gizligider, her ilde oluşturulan tarımsal planlama koordinasyon kurulumuzla stratejik ürün tasniflerinin önemine vurgu yaptı.

Etkinliğe Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya'da üreticilerle bir araya geldi. Gizligider, programda konuşma yaptı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Amasya'da üreticilerle bir araya geldi. Gizligider, programda konuşma yaptı.

Sonraki Haber