Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen Su Yönetimine Vurgu Yaptı

Isparta'da düzenlenen toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, üretim planlamasında suyun önemine dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta'da gerçekleştirdiği açıklamalarda, tarım ve hayvancılık üretiminde suyun merkezi bir unsuru haline geldiğini vurguladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda, üretim planlamasındaki son gelişmeleri paylaştı.

Üretim Planlamasında Su Merkezde

Gümen, bakanlık olarak gıda arz güvenliğindeki değişimlere yönelik son dönemlerde attıkları adımlardan birinin üretim planlaması olduğunu ifade etti. "Hayvancılık ve su yönetimi alanında 1 Ocak itibarıyla planlama bölgeleri oluşturduk. Bitkisel üretimde de 1 Eylül’de birçok ürün için planlama sürecine geçildi." dedi.

İklim Değişikliği ve Su Kıtlığına Dikkat

Gümen, pandemi süreci, savaşlar ve iklim değişikliğinin tarım ve su yönetimi üzerindeki etkilerini de anlattı. "Artık kuraklık ve taşkınlar bir arada yaşanıyor. İklim değişikliği, hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda." şeklinde konuştu.

Su Hayati Bir Kaynak

Gümen, Türkiye'nin su zengini bir ülke olarak algılandığını ancak son yıllarda su kıtlığı yaşandığını belirtti. "Her ilde düzenli yaptığımız toplantılarda ana gündem maddemiz su oluyor. Muhtarlar ve yerel yöneticiler, su kaynağı projelerine yönelik taleplerde bulunuyor." dedi. Bu çerçevede, su kısıtı olan bölgelerde ekilecek ürünlerle ilgili desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Sözleşmeli Üretimin Önemi

Bakan Yardımcısı Gümen, ayrıca sözleşmeli üretimin önemine dikkat çekerek, "Sözleşmeli üretim, gıda güvenliğimizin ve üretim planlamamızın vazgeçilmez bir parçasıdır." dedi. Bu yıl, domates ve biber gibi ürünlerde çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Sonraki Haber