Taha Akgül: Türkiye Güreş Federasyonu İçin Hedeflerim Var

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan adaylığına yönelik hedeflerini ve stratejilerini açıkladı.

Taha Akgül Hedeflerini Açıkladı

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan adaylığı sürecinde hedeflerini detaylandırdı. "Kazandığım tecrübeyi, edindiğim bilgi birikimi ve deneyimi inşallah sahaya yansıtacağım,” diyen Akgül, güreşi mevcut durumundan kurtarmanın artık bir görev haline geldiğini belirtti.

Güreşin Geleceği İçin Çalışmalara Başlayacak

Akgül, daha önce madalya kazandığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları ile sporculuk kariyerini sonlandırdığını hatırlatarak, "Güreşin kaybedecek bir dört yıla daha tahammülü yok," dedi. Akgül, güreşin altyapılarının durumu hakkında da kaygılarını dile getirdi ve kulüp sayısının azaldığını vurguladı.

İhtiyaç Duyulan Reformlar

Akgül, federasyonun çeşitli eksikliklerinin olduğunu ve tesisleşme ile kurumsallaşma alanlarında önemli reformlar yapması gerektiğini belirtti. "Seçilirsek, yapacağımız büyük değişimler olacak,” diyen Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu'na yeni tesisler kazandırmayı hedeflediğini ifade etti.

Uzun Vadeli Hedefler

Taha Akgül, Türk güreşinin tarihi başarılarına atıfta bulunarak, "Biz şampiyon sporcular olarak güreşi temsil ediyoruz. Ancak olimpiyatlarda başarılı olamamak büyük bir şanssızlık," değerlendirmesini yaptı. Altyapının yeniden canlandırılması için 2032 Olimpiyatları için uzun vadeli planlar yapacaklarını ve çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Akgül, federasyonda "ortak akıl" anlayışının hakim olacağını, her sporcu ve kulüp ile işbirliğine açık olacağını belirtti. Ayrıca, her yıl dünya şampiyonası sonrası istişarelerde bulunarak önemli kararların kolektif bir şekilde alınacağını vurguladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Taha Akgül, AA muhabirine, kariyer hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Taha Akgül, AA muhabirine, kariyer hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber