Stockholm'de Gazze ve Lübnan İçin Büyük Protesto

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in saldırılarına karşı büyük bir protesto düzenlendi. Eylemci sayısı binlerceyi buldu.

İsveç'te Protesto Gösterisi

İsveç'in başkenti Stockholm, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik süregelen saldırılarına karşı binlerce eylemciye ev sahipliği yaptı. Odenplan bölgesinde toplanan kalabalık, İsveç Parlamentosu'na doğru yürüyerek protestolarını sürdürdü.

Eylemlerde Yükselen Sloganlar

Göstericiler, ellerinde Filistin ve Lübnan bayraklarıyla birlikte, "Soykırıma son verin", "Özgür Filistin" ve "Katil Netanyahu" gibi sloganlar attı. Eylemciler, ayrıca İsrail'in bu saldırılarına verdiği destek nedeniyle İsveç ve ABD'yi de eleştirdi.

Aktivistlerden Kritik Açıklamalar

Gösteriye katılan İsveçli aktivist Karen Wild, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail, dünya barışı için bir tehdit oluşturuyor" ifadelerini kullandı. Wild, bazı Batılı ülkelerin bu saldırıları desteklediğini, karşı çıkanların ise susturulduğunu savundu.

"Her cumartesi burada toplandıklarını" belirten Wild, "Filistin halkını desteklemek için buradayım. Zayıf ve sesleri kısıtlanmış olanların yanında oldum ve şimdi Filistinlilere destek olmak için sesimizi yükseltmemiz gerekiyor" diyerek eylemlerin gerekçesini açıkladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de binlerce eylemci, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırılarını protesto etti.

İsveç'in başkenti Stockholm'de binlerce eylemci, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırılarını protesto etti.

Sonraki Haber