Sosyal Medya Etkileyicileri İçin Yeni Eğitim Programı Başlatılıyor

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, sosyal medya içerik üreticilerini bilinçlendirmek için başlatılıyor.

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Başlatılıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, sosyal medya etkileyicilerine yönelik kapsamlı bir eğitim sunmayı hedefliyor. Eğitim, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber tarafından duyuruldu.

Eğitim Programının Amacı

Sosyal medya etkileyicilerinin, pazarlama iletişimi kuralları ve içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumlulukları konusunda bilgilendirilmesi amaçlanan bu program, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliği ile hayata geçiriliyor. Eğitime, 300 binden fazla takipçiye sahip sosyal medya kullanıcıları katılabilecek.

Toplantıda Önemli Vurgular

Açılışta konuşan Avni Dilber, "Dijital dünyanın büyüyen gücü sosyal medya, önemli bir sorumluluk da getiriyor. Etkileyiciler, doğru bilgilendirme ve güven ortamının oluşturulmasında kritik rol oynamalıdır" dedi.

Ahmet Gezgin, sosyal medya içerik üreticilerinin ticaretin önemli bir parçası haline geldiğini belirterek, bu eğitimin, içerik üreticilerinin yasal yükümlülüklerini doğru yerine getirmelerini sağlayacağını ifade etti.

Hedeflenen Sonuçlar

Program, sosyal medya etkileyicilerinin daha şeffaf, güvenilir ve etik bir reklam anlayışını benimsemelerini amaçlıyor. Eğitim; tüketici haklarından vergi mevzuatı, etik kurallar ve kişisel verilerin korunmasına kadar birçok konuyu kapsayacak.

Katılımcılara Sağlanan Faydalar

Eğitim sonunda katılımcılar, katılım belgesi alacak ve isimleri, Reklam Özdenetim Kurulu tarafından duyurulacak. İlk eğitim seansı 25 Kasım'da başlayacak ve her iki ayda bir düzenlenecek.

Detaylı bilgi ve kayıt için www.rok.org.tr ziyaret edilebilir.

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Kamuoyunda "influencer" olarak bilinen ve takipçi sayılarıyla etkileme güçleri yüksek sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurusu amacıyla toplantı düzenlendi.

Sonraki Haber