Sert Rüzgar Nedeniyle Balıkçılar Sinop Limanı'na Sığındı

Karadeniz'de sert rüzgar nedeniyle çok sayıda balıkçı teknesi Sinop Limanı'na sığındı ve burada bekliyor.

Sert Rüzgar Balıkçıları Etkiledi

Karadeniz'de palamut avlamak üzere açılan balıkçı tekneleri, şiddetli rüzgar nedeniyle Sinop Limanı'na sığındı. Bölgedeki rüzgarın saatte 26 kilometreye kadar çıkması, balıkçıların avcılık yapmasını zorlaştırdı.

30'a Yakın Tekne Limana Girdi

Yaklaşık 30 balıkçı teknesi, olumsuz hava koşulları sebebiyle Sinop Limanı'na ulaştı ve burada beklemeye başladı. Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, balıkçıların palamut sürülerini takip ederken karşılaştığı zorlukları aktardı.

Balıkçıların Bekleyişi

Ünlü, rüzgarın avcılık faaliyetlerine engel olduğunu belirterek, "Balıkçılarımız bu sebepten dolayı Sinop'a sığınmış durumdalar. Liman ve barınaklarımız dolmuş vaziyette. Hava şartlarının düzelmesiyle tekrar denize açılacaklar." ifadelerini kullandı.

Palamut Göçü Başladı

Ayrıca Ünlü, Karadeniz'deki palamudun göç sürecinin başladığını ve bu sürecin bir hafta kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Palamut avcılığı için Karadeniz'e açılan çok sayıda balıkçı teknesi, rüzgarın sert esmesi nedeniyle Sinop Limanı'na sığındı.

Palamut avcılığı için Karadeniz'e açılan çok sayıda balıkçı teknesi, rüzgarın sert esmesi nedeniyle Sinop Limanı'na sığındı.

Sonraki Haber