Samsun'da Organ Bağışı ile Umut Olunan 4 Hayat

Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen sağlık çalışanının organları, 4 hastaya nakledilmek üzere donör olarak bağışlandı.

Samsun'da Hayat Kurtaran Bağış

Samsun'da, 43 yaşında beyin ölümü gerçekleşen bir sağlık çalışanının organları, 4 kişiye umut oldu. Sinop'ta çalışırken baygınlık geçiren sağlık personeli P.Ö, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine 1 Ekim'de sevk edildi.

Aileden Önemli Karar

P.Ö., yoğun bakım ünitesinde tedavi altındayken, beyin ölümünün gerçekleşmesi sonrası OMÜ Organ ve Doku Nakli Birimi ekipleri ailesiyle görüşerek organ bağışı yapılması yönünde destek oldular. Aile, nakil süreci konusunda anlayışlı bir tutum sergileyerek P.Ö'nün organlarını bağışlama kararı aldı.

Organların Nakil Süreci

Alınan organların 4 farklı kişiye nakledileceği bildirildi. OMÜ Organ Nakli Koordinatörü hemşire Birgül Tan, "Beyin ölümü gerçekleşen sağlık çalışanı yaşarken bağışçı olmak istediğini belirtmişti. Aile de bu isteği destekleyerek organlarını bağışladı," şeklinde konuştu. İlk olarak kalp İstanbul’a, karaciğer Ankara’ya, bir böbrek Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne, diğer böbrek ise OMÜ’ye gönderilecek.

Uzmanlardan Teşekkür Mesajı

Samsun Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, aileye takdir dolu sözlerle teşekkür etti. Kazak, organ yetmezliği sorununun Türkiye'de önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizde 33 bin 498 kişi organ beklemektedir. Bu bağış, o kadar çok insan için hayat kurtarıcı olmaktadır," diye ekledi.

Dr. Kazak, ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen’e de destekleri için teşekkür etti.

Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kadın donörün organları, 4 kişiye nakledilecek.

Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kadın donörün organları, 4 kişiye nakledilecek.

Sonraki Haber