SAHA EXPO 2024'te Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha'dan Önemli Mesajlar

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, SAHA EXPO 2024'te savunma sanayinin önemine vurgu yaptı ve destek çağrısında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha'nın SAHA EXPO 2024 Açılış Konuşması

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, SAHA EXPO 2024'ün açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

İnovasyon ve Savunma Sanayi Vurgusu

Sybiha, "Burası inovasyonun, teknolojinin ve ilerlemenin merkez üssü. SAHA EXPO, savunma sanayisi sektöründeki en büyük etkinliklerden biri" diyerek fuarın önemine dikkat çekti.

Türkiye ve Ukrayna İlişkileri

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen etkinlik, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı ise fuarın global iletişim ortağı olarak yer aldı.

Ukrayna'nın Savunma Kapasitesine Katkılar

Etkinliğin açılışında, Haluk Bayraktar, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha'ya altın işlemeli Ukrayna motiflerini taşıyan bir KIZILELMA maketi hediye etti. Sybiha, bu jestin kendisi için önemli olduğunu belirtti ve "Ukrayna'daki en popüler isimlerden biri Bayraktar. Rusya'nın saldırılarının ilk anından beri TB2'lerin ve diğer ürünlerin bizim askeri kapasitemize büyük katkı sunduğunu belirtmek isterim" dedi.

Destek Çığılığı ve Barış Çağrısı

Sybiha, "Biz müttefiklerimizin dayanışmasına ve desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Ukrayna'da kapsayıcı bir barış için ortak bir çaba gerekiyor" ifadelerini kullanarak uluslararası toplumdan destek çağrısında bulundu.

Ukrayna Pazarına Dikkat Çekildi

Konuşmasının sonunda, katılımcılara Ukrayna pazarını daha yakından incelemeleri önerisinde bulundu.

Etkinlik Sona Erdi

Açılış töreni, Sybiha'nın konuşmasının ardından yapılan toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Programa katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, konuşma yaptı.

Sonraki Haber