Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Sosyal ve Politiktir

Ruh sağlığı, sosyal ve politik bir konu; eğitimde psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemi vurgulanıyor.

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Sosyal ve Politiktir

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Sosyal ve Politiktir

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ruh sağlığının toplumsal olaylardan etkilendiğini belirtti.

Ruh Sağlığı Bilincinin Artırılması Gerekiyor

Doç. Dr. Batık, ruh sağlığı bilincinin artırılması amacıyla bu özel günün 1992 yılından itibaren kutlandığını ifade etti. Son dönemlerde artan toplumsal huzursuzluk ve şiddet olaylarının ruh sağlığı alanındaki çalışmaların önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. Bireysel Mesele Değil

Batık, "Ruh sağlığı, sadece bireysel bir mesele değil, aynı zamanda politik ve sosyal bir konudur" diyerek, toplumda yaşanan olayların ruh sağlığını nasıl etkilediğini aktardı. Rehabilitasyon çalışmaları ile toplumun bu konuya ilgisinin daha da arttığını vurguladı.

Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerinin Önemi

Eğitimde sunulan psikolojik danışmanlık hizmetlerinin ruh sağlığını korumada kritik bir rol oynadığını belirten Batık, okullarda psikolojik danışmanlara erişimin sağlanmasının ve öğrencilere rehberlik hizmetlerinin büyük bir önem taşıdığını söyledi. Velilere sunulan hizmetlerin de bu sürecin bir parçası olduğunu ifade etti. Okullarda Psikolojik Destek

Bakanlığa bağlı okullarda yeterli sayıda psikolojik danışmanın bulunmasının, öğrencilere verilen psikolojik desteğin etkinliği açısından kritik olduğunu kaydeden Batık, toplumsal şiddetin önlenmesi için eğitim ortamlarında sunulan önleyici ve iyileştirici psikolojik hizmetlerin önemini de vurguladı. Bu kapsamda, psikolojik danışman norm kadro düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Batık, bedensel ve ruhsal sağlığın bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini de dile getirdi.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10...

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimde psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemine dikkati çekti.