Rize Valiliğinden Şiddetli Yağış Uyarısı

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle su baskını ve toprak kayması riskiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Rize Valiliğinden Yağış Uyarısı

Rize Valiliği, son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin arttığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Tahliye Çalışmaları Başlatıldı

Açıklamada, Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde su baskını riski altında olan bir konutta, yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir vatandaşın da bulunduğu 5 kişilik bir ailenin AFAD, jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince tahliye edildiği belirtildi.

Önlemler Alındı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarına istinaden, il genelinde gerekli önlemler alındığı ve Rize AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda, jandarma, emniyet, Rize İl Özel İdare, DSİ ve Karayolları ekiplerinin teyakkuzda beklediği ifade edildi.

Yağış Verileri ve Hasar Tespit Çalışmaları

Açıklamada, son 24 saat içerisinde il genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 milimetre üzerinde yağmur yağdığı, belirli yüksekliklerde ise kar yağışı görüldüğü kaydedildi. Ayrıca, "İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır." denildi.

Vatandaşlara Çağrı

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla dikkatli olmaları gerektiği belirtilerek, "Eğimli ve yumuşak zeminli bölgelerde toprak kayması riski artmıştır. Bu tür bölgelerde ikamet eden halkın güvenli alanlara geçmeleri önemlidir," ifadesi kullanıldı.

Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabileceği, bu durum karşısında alternatif yolların kullanılmasının ve yetkililerin duyurularının takip edilmesinin önemi vurgulandı. Acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ile irtibat kurulması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, meteoroloji ve AFAD tarafından yapılacak duyuruların düzenli olarak takip edilmesi gerektiği vurgulandı. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riski sebebiyle de tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin arttığını bildirdi. Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde su baskını riski altındaki bir konutta ikamet eden aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir vatandaşın da bulunduğu 5 kişilik aile, AFAD koordinasyonunda jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince tahliye edildi.

Sonraki Haber