Rixos Tersane İstanbul Açıldı: Tarihi Doku ve Modern Konaklama Bir Arada

Rixos Tersane İstanbul, tarihi dokusu ve özel sanat koleksiyonu ile kent merkezinin yeni gözdesi oldu.

Rixos Tersane İstanbul Açıldı: Tarihi Doku ve Modern Konaklama Bir Arada

Rixos Tersane İstanbul Hizmete Girdi

Rixos Grubu, İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan Rixos Tersane İstanbul'un açılışını gerçekleştirdi. Otelin açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yapıldı.

Projenin Önemi ve Vizyonu

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, İstanbul'un yüz yıllardır var olan Tersane İstanbul'un uzun süre atıl durumda kaldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve Ulaştırma Bakanlığının katkılarıyla bu tarihi alanı yeniden işlevselliğe kavuşturduk," dedi. Otelin, şehir otelciliğine yeni bir soluk getireceğini vurgulayan Tamince, projenin istihdama önemli katkılarda bulunacağını ifade etti.

Modern Konaklama ve Sanat Koleksiyonu

Rixos Tersane İstanbul, 432 odası ile misafirlerini ağırlayacak. Otel, tarihi dokuya uyum sağlayan mimarisi ve şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda, deniz yoluyla kolay ulaşım imkanı da sunuyor. Tamince, projenin yerli ve yabancı sanatçılar tarafından oluşturulan çağdaş sanat eserlerinden oluşan özel bir sanat koleksiyonu ile de kültürel sürdürülebilirliğe katkıda bulunacağını belirtti.

Etkinliklerin Yeni Adresi

Rixos Tersane İstanbul, görkemli Tersane Balo Salonu ve Tersane İstanbul Event Hall ile çok sayıda yerli ve yabancı organizasyona ev sahipliği yapacak. Kıtanın kesişim noktasında yer alan bu yeni otel, İstanbul'un kültürel ve endüstriyel mirasını geleceğe taşıma misyonunu üstleniyor.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Tersane İstanbul'un açılış törenine...

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Tersane İstanbul'un açılış törenine katılarak konuşma yaptı.