PKK'nın Kerkük'teki Faaliyetleri

Kerkük'te PKK'nın açık faaliyetleri artarken, Türkmen Cephesi Başkanı Turan'dan hükümete acil çağrı.

PKK'nın Kerkük'teki Tehditleri Artıyor

Irak Türkmen Cephesi'nin başkanı Hasan Turan, Kürtlerin yoğun olduğu Kerkük'te terör örgütü PKK'nın sivil toplum örgütü adı altında açık bir şekilde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Artan Saldırılar ve Güvenlik Endişeleri

Turan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, son bir ay içerisinde PKK'nın Türkmenlere yönelik saldırılarının belirgin şekilde arttığını dile getirdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'ye çağrıda bulunarak, “Kerkük'ün güvenlik dosyası” üzerinde sağlam müdahalelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Güvenlik Eksiklikleri ve Terörist Faaliyetler

Turan, Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanması için acil adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti. PKK'nın Kerkük'teki örgütsel faaliyetleri Bağdat hükümetinin yürütmesi gereken soruşturmalarla bağlantılı olarak, belirli siyasi grupların yardım ve yataklığını da içeriyor.

Hedef Alınan Türkmen Gazeteciler

Kerkük'te çalışan Türkmen gazetecilerin, kimliği belirsiz güvenlik gücü üniforması giymiş kişiler tarafından hedef alındığı bilgisini de paylaşan Turan, PKK'nın Kerkük'teki yapılanmasının sorumlularıyla ilgili soruşturmaların derinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Güvenlik Boşlukları ve Acil Müdahale İhtiyacı

Turan, Kerkük'te federal hükümete bağlı olmayan güçlerin varlığına dikkat çekerek, bu güçlerin derhal kentten çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye sınırlarında mevcut olan güvenlik açığı, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin bu bölgede etkinliğini artırdığını gösteriyor.

Irak Hükümetine Çağrı

Turan, bu geniş alanların Irak hükümeti kontrolüne alınması konusunda gerekli müdahalelerin yapılmasını talep etti.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son bir ayda Kerkük'teki Türkmenlere yönelik saldırılarının arttığını belirterek, ​​​​​Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin "Kerkük'ün güvenlik dosyasına" müdahale etmesini istedi.

Sonraki Haber