Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Tek Yürek Oldu

Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi öğrencileri, Gazze'ye destek için sokaklara döküldü.

Paris'te Öğrencilerden Gazze'ye Destek Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris, öğrencilerin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına karşı seslerini yükselttikleri bir eyleme ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin oluşturduğu kalabalık, kötü hava şartlarına rağmen Pantheon Meydanı'nda toplandı.

İşbirliğine Son Verilsin Talebi

Etkinliğe katılan Filistin destekçileri, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin, iki İsrail üniversitesi ile olan işbirliğini sonlandırmasını talep etti. Bu kapsamda, taşıdıkları bayraklarla birlikte "Soykırımı durdurun" yazılı pankartlar açıldı.

Sloganlar Yükseldi

Göstericiler, omuzlarındaki Filistin kefiyeleriyle "Yaşasın Filistin", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı" ve "Özgür Filistin" gibi sloganlar atarak desteklerini gösterdiler.

Milletvekili de Destek Verdi

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin milletvekili Thomas Portes de gösteriye katılarak destek verdi.

Öğrencilerden Eleştiriler

Gösteride konuşan Yasmine adlı öğrenci, Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Filistinli aileleri yerinden ederek topraklarını genişlettiğini vurguladı. Ayrıca, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin bu üniversiteyle işbirliğini eleştirerek bu durumu "normalleştirme" olarak nitelendirdi.

Bir diğer öğrenci Manel ise, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin işbirliği yaptığı üniversiteleri "Gazze'deki soykırıma ortak olmakla" suçladı ve İsrail’den Filistin topraklarını iade etmesini istedi.

AA muhabirine konuşan Matheo isimli bir başka öğrenci, İsrail üniversitelerinin, "İsrail'in soykırım politikası için bir temel oluşturduğunu" belirtti. Bu üniversitelerin, İsrail ordusuna hazırlık eğitimi verdiklerini ve çatışma bölgelerinde kullanılan askeri teçhizat geliştirdiklerini ifade etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Filistin destekçisi öğrenciler, kötü hava koşullarına rağmen Paris'te Pantheon Meydanı'nda bir araya geldi.

Sonraki Haber