Özgür Özel, Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali'nde İsrail'in Gazze Saldırılarına Dikkat Çekti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazipaşa'daki festivalde İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi ve Filistin'e destek çağrısında bulundu.

Özgür Özel'in Gazipaşa Çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "'Meşru müdafaa hakkımı kullanıyorum' diyen İsrail devleti bu durumu fırsata çevirmiş, soykırıma girişmiştir. Bu çatışmalarda çoğu kadın ve çocuk olan 42 bin Filistinlinin yaşamını kaybettiği acı bir gerçektir," dedi.

Dayanışma Çağrısı

Özel, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'deki tüm siyasi partilerle birlikte Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Festival alanında konuşan Özel, bölgedeki üreticilerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. "Yaş sebze ve meyve ile tropikal meyve üreticilerinin sorunları özel olarak ele alınmalıdır," dedi.

Cari Açık ve Ekonomi Üzerine

Özel, ülkenin en önemli sorunlarından birinin cari açık olduğunu belirterek, turizm ve ihracatın bu açığı kapatabileceğini dile getirdi. "Siyasetçilerin kötü yönetimle yarattıkları cari açığı Gazipaşa'nın emeğiyle kapatmak önemlidir. Bu nedenle bu kentin değeri bilinmelidir," şeklinde konuştu.

İletişim Faturalarını Eleştirdi

Gazipaşa'daki bazı vatandaşların cep telefonu faturalarının artışından şikayet ettiklerini belirten Özel, GSM şirketlerinin serbest piyasa ilkelerine bağlı kalınarak sorumlu tutulamayamayacağını vurguladı.

Filistin'i Unutmayalım

Özgür Özel, Akdeniz'in diğer tarafında bulunan Filistin'in unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, "Filistin'de dünya tarihinin en büyük zulümlerinden biri yaşanıyor. Ülkedeki sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanımaları ve İsrail'i kınamaları için mektuplar yazdık," ifadesinde bulundu.

Hedef: İyi İlişkiler Kurmak

Özel, Türkiye'de yaşanan değişimlerin ve hareketliliklerin dikkat çekici olduğunu aktararak, ana muhalefet partisi olarak herkes için mücadele etmenin görevleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilmesini istedi.

Konuşmasının ardından Ozel ve beraberindekiler, festival alanındaki stantları gezerek, yerel meyveleri tadımladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

Sonraki Haber