Özbekistan ve Afganistan İşbirliği Arttırmayı Hedefliyor

Özbekistan ve Afganistan, işbirliğini güçlendirmek için yeni adımlar atmayı planlıyor.

Özbekistan ve Afganistan'dan Yeni Bir İşbirliği Hamlesi

Özbekistan, Afganistan ile olan işbirliğini artırmayı hedefliyor. Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bahtiyar Saidov, Afganistan Geçici Hükümeti'nin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atadığı Abdül Gafar Tiravi’yi kabul etti.

İkili İlişkilerin Geliştirilmesi

Açıklamada, toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve gelecekteki perspektifleri üzerinde durulduğu ifade edildi. Tarafların, Özbekistan ile Afganistan arasındaki işbirliğini daha da geliştirmek amacıyla bir araya geldiği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, "İlişkilerin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesi, henüz kullanılmayan işbirliği potansiyelinin hayata geçirilmesi ve iki ülke halklarının menfaatlerine yönelik yeni projelerin geliştirilmesinin önemine" vurgu yapıldı.

Tiravi'den Teşekkür Mesajı

Görüşmede, Tiravi’nin Özbekistan’ın ülkesine sürekli olarak sunduğu yardımlardan dolayı teşekkürlerini ilettiği aktarıldı.

Ortak Tarih ve Refah Çıkartı

Saidov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkelerimiz arasındaki ortak tarih ve refah çıkarları, işbirliğimizin her alanda gelişmesi için itici bir güç oluşturuyor. Bugünkü toplantıda ikili, bölgesel ve küresel gündemin güncel konularını ele aldık"

Ağustos ayında Tiravi’nin Özbekistan’a yeni büyükelçi olarak atanması duyurulmuştu.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atadığı Abdül Gafar Tiravi'yi (solda) kabul etti.

Sonraki Haber