Otomobil Dolandırıcıları Yakalandı

37 ilde dolandırıcılık yapan 3 kişi, 5 milyon lira haksız kazançla adliyeye sevk edildi.

Otomobil Dolandırıcılığı Operasyonu

Çorum merkezli bir operasyonda, internetten sahte otomobil ilanları ile dolandırıcılık yapan 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin 405 dolandırıcılık olayından yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Dolandırıcıların Yöntemi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, artan kapora dolandırıcılığı ihbarları üzerine harekete geçti. Üç aylık bir çalışma sürecinin sonucunda, dolandırıcıların ilan sitelerindeki otomobil ilanlarını kopyalayarak daha düşük fiyatlar ile sahte satış ilanları yayımladıkları tespit edildi. Dolandırıcılar, araçlara talip olan kişilerden banka hesaplarına 'kapora' adı altında para alarak izlerini kaybettiriyorlardı.

Yakalanan Şüpheliler

Operasyonda, F.K, Ş.A. ve A.S. olarak tespit edilen şüphelilerin, 37 ilde toplamda 405 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. İstanbul ve Hatay'da düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalanan şüpheliler, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri için götürüldü.

Adli Süreç

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, daha sonra Çorum Adliyesi'ne sevk edildi. Ayrıca, şüphelilere yönelik düzenlenen "şafak" operasyonunun görüntüleri de yayımlandı. Bu görüntülerde, sabah saatlerinde ekiplerin evlere girerek şüphelileri gözaltına aldığı anlar yer alıyor.

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte ilanlarla gerçekleştirdikleri 405 dolandırıcılık olayından 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Çorum Adliyesi'ne sevk edildi.

Sonraki Haber