Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Antalya'da Tanıtıldı

Antalya, 2029 UCI Gran Fondo Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hedefinde.

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtımı Gerçekleşti

Antalya Valiliği ve Mooves Event iş birliğiyle düzenlenen "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"nin tanıtım toplantısı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.

Vali Şahin'den Açıklamalar

Antalya Valisi Hulusi Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, şehrin bisiklet dostu otel sayısının 30'a ulaştığını ifade etti. Bisiklet sporunun Antalya için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Şahin, "Özellikle kış aylarında böyle bir iklimin olması büyük bir avantaj. Ancak Antalya olarak henüz istediğimiz seviyede değiliz. 350 otel ve 2 bin 500 turizm işletmesinin bulunduğu şehirde bu tür etkinliklere yeterince sponsor çıkmıyor. Eğer bu durumu aşabilirsek, çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabiliriz. 2029 yılında Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı ağırlamak için elimizden geleni yapmaya hazırız," dedi.

Organizasyon Komite Başkanı'ndan Bilgiler

Mooves Event yetkilisi ve Organizasyon Komite Başkanı Necdet Alkandemir, 1970 yılında İtalya'da başlayan Gran Fondo yol bisikleti yarışının günümüzde 56 ülkede yapıldığını açıkladı. 4 yıldır Antalya'da bu heyecanı yaşattıklarını vurgulayan Alkandemir, "Bisiklet turizminin değeri giderek artmakta. Bu pastadan daha büyük bir dilim almak için çalışıyoruz. Hedefimiz 2029 yılında UCI Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı ülkemize kazandırmak. Başvurumuzu yaptık ve Valiliğimiz, belediyelerimiz ile sponsorlarımıza güveniyoruz," şeklinde konuştu.

Etkinlik Detayları

Kilit Group bünyesindeki Nirvana Hotels'in ana sponsorluğunda düzenlenen bu yılki organizasyon, 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, uzun parkur 98 kilometre, kısa parkur 66 kilometre ve zamana karşı 20 kilometre etaplarının yanı sıra 66 kilometre para bisiklet parkuru yer alacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol bisiklet yarışı "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"nin tanıtımı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.

Sonraki Haber