Netanyahu, Beyrut Saldırısı Sonrası ABD'den Dönüş Yaptı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyrut'a yapılan saldırının ardından ABD'den erken döndü ve güvenlik toplantıları yapacak.

Netanyahu, Beyrut Saldırısı Sonrası ABD'den Dönüş Yaptı

Netanyahu, Beyrut Saldırısı İçin Hızla Dönüyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek amacıyla gittiği New York'ta, Beyrut saldırısını onayladı. Yaşanan son gelişmeler neticesinde ziyaretini kısa keserek ülkesine geri döneceğini açıkladı.

Dönüş Tarihinde Hızlı Bir Değişiklik

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu'nun cumartesi akşamı planlanan ABD dönüşü, bu geceye alındı.

Güvenlik İstişareleri ve Toplantılar

Netanyahu, İsrail'e ulaştıktan sonra Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksi için yola çıkacak ve burada "güvenlik istişaresi" toplantıları gerçekleştirecek. Başbakanlık basın ofisi de Beyrut'a yapılan hava saldırısını onayladığı anları gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Bakanlar ve Genelkurmay ile Toplantı

Savunma Bakanlığı, Bakan Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksi üzerinden Beyrut saldırısını izlediğini duyurdu. Halevi, İsrail'in "savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduğunu" belirtti.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail devlet televizyonu KAN, "savunma teşkilatının" Hizbullah veya Irak, Yemen'den gelebilecek olası güçlü bir karşılığa karşı hazırlık içinde olduğunu bildirdi. Daha önce de İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindek Dahiye bölgesindeki Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir noktaya hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı. İsrail basını, bu bombardımanda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın da hedef alındığını öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi. Başbakanlık basın ofisi, Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.