Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınma Konferansı İstanbul'da Gerçekleşti

İstanbul'da düzenlenen konferansta, Müslüman ülkelerdeki özgürlük ve kalkınma konuları masaya yatırıldı.

Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınma Konferansı İstanbul'da Gerçekleşti

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı

İstanbul'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nın ikinci gününde, "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum yapıldı.

Oturumun Konuşmaları

Atlas Network, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) işbirliğinde düzenlenen etkinliğin oturum başkanlığını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden Arş. Gör. Dr. Büşra Sönmez üstlendi.

Ömerçevic’in Çalışmaları

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic, "İslam ve Özgürlük Endeksi 2024" konulu sunumunda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerindeki dini, siyasi ve ekonomik özgürlükleri analiz etti. Ömerçevic, bu ülkelerdeki ekonomik alanın en iyi göstergelere sahip olduğuna, siyaset alanının ise en kötü göstergeleri sergilediğine dikkat çekti.

Kanbir’in Tezleri ve Verileri

Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özgür Kanbir, "İslam ve İktisadi Gelişme: İslami Kalkınma Endeksi Ne Diyor?" başlıklı çalışmasında, İslami değerlerin ekonomik kalkınmayı desteklediğini vurguladı. Kanbir, ilk yüzyıldaki açık toplum anlayışının öneminden bahsederek, Müslümanların bilimsel alanlardaki katkılarını hatırlattı. Ayrıca, 2018 yılı verilerine göre İİT ülkelerinin sosyal dayanışma ve uluslararası yardımda dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Kinnunen'in Değerlendirmeleri

Finlandiya'daki Abo Akademi Üniversitesi'nden Dr. Jani Kinnunen, çoğunluğu Müslüman ülkelerin kendine özgü sosyopolitik dinamiklerine dikkat çekti.

Oturumun ardından konferans sona erdi.

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu...

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum yapıldı. Oturumda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic konuşma yaptı.