Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze Şeridi ve Lübnan'da Ateşkes Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze ve Lübnan'daki çatışmaların sona ermesi için uluslararası çabaların artırılmasını talep etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze Şeridi ve Lübnan'da Ateşkes Çağrısı Yaptı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Ateşkes Çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Orta Doğu'daki artan gerginliklerin durdurulması adına önemli açıklamalarda bulundu. Sisi, Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Kahire'de Yapılan Kritik Görüşme

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sisi, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi Kahire'de kabul etti. İki lider, görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgedeki sorunları da ele aldı. Sisi'nin Açıklamaları

Sisi, görüşmede "Çatışma çemberinin genişlememesi, bölgedeki tüm ülkelerin güvenliğini tehdit eden gerilimin durdurulması" çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze ve Lübnan'da ateşkes sağlanması için uluslararası çabaların arttırılması gerektiğini belirtti.

Sisi, Batı Şeria'daki ihlallerin ve saldırıların durdurularak, sivillerin yaşadığı trajedinin sona ermesi için bölgeye acil insani yardım ulaştırılması gerektiğini de vurguladı.

İran'dan Destek Mesajı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ise, Mısır'ın bölgedeki istikrar ve güvenliği sağlama konusundaki çabalarını takdir ettiğini ifade etti.

Çatışma Kurbanları

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda, yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 438 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 99 bin 246 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre ise, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 367 kişi hayatını kaybetmiş, 11 bin 88 kişi de yaralanmıştır.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (ortada), Kahire'yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı...

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (ortada), Kahire'yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi (sol 2) kabul etti.