Milli Eğitim Bakanı Tekin, Öğretmenlerle Eğitim Sürecini Görüştü

Bakan Tekin, öğretmenlerle buluşarak uzman ve başöğretmenlik eğitim süreçlerini anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Öğretmenlere Müjdeli Açıklama

Yusuf Tekin, Anıttepe Ortaokulunda öğretmenlerle bir araya geldi. Burada uzman ve başöğretmenlik eğitimleri hakkında bilgi verdi ve öğretmenlerin taleplerini dinledi.

Online Ara Tatil Seminerleri

Bakan Tekin, bir öğretmenin "Ara tatil semineri online mi olacak?" sorusunu yanıtlayarak, bu konuda çok sayıda talep aldıklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıl yapılan seminerlerin yüz yüze olduğunu hatırlatan Tekin, "Her gittiğim yerde öğretmen arkadaşlar bu soruyu soruyorlar. Bu sene de 'yüz yüze yapalım' dedik ama yoğun talep üzerine çevrim içi yapılacağını duyurmak istiyorum" dedi.

Milli Eğitim Akademisi Dönemi Başlıyor

Öğretmenlerin başöğretmenlik eğitimleriyle ilgili olarak Tekin, "1 Ocak 2025 itibarıyla bu eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürütülecek" açıklamasını yaptı.

20 Yıllık Öğretmenlere Test Sınavı Yok

Yıllık eğitim süreciyle ilgili de konuşan Tekin, 20 yıllık öğretmenlerin test sınavına alınmasını uygun bulmadığını belirtti. Bunun yerine bir eğitim paketi oluşturdiklerini ve bu paketlerin bir kısmının çevrim içi, diğerlerinin ise yüz yüze verileceğini açıkladı. Tekin, "Büyük çoğunluğu online gibi duruyor" ifadesini kullandı.

400 Bin Öğretmene Yeni Unvan

Tekin, 1 Ocak 2025 itibarıyla 400 bine yakın öğretmenin uzman ve başöğretmen unvanına sahip olacağı müjdesini verdi. Eğitimlerin yıl boyunca sürekli verileceğini ve öğretmenlerin sertifikalarını alabilmeleri için uygun zaman diliminde eğitimlere katılacaklarını söyledi.

Toplantının ardından okuldaki bayrak törenine katılan Tekin, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Anıttepe Ortaokulunu ziyaret etti. Bakan Tekin, öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Anıttepe Ortaokulunu ziyaret etti. Bakan Tekin, öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

Sonraki Haber