Mersin'de Metruk Bina Yıkımı Sırasında Kurs Merkezi Hasar Gördü

Mersin'de yıkım sırasında düşen molozlar, yanındaki kurs merkezine zarar verdi. Yetkililer firmayı suçlayarak hukuki adımlar atacaklarını açıkladı.

Mersin'de Yıkım Sırasında Hasar

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir metruk alışveriş merkezinin yıkımı sırasında düşen molozlar, yanı başındaki yabancı dil kurs merkezi binasına zarar verdi. Olay, Dumlupınar Mahallesi'nde, beş katlı bir binada gerçekleşti.

Olay Anında Öğrenciler Yoktu

Yıkım çalışmaları sırasında meydana gelen olayda, molozların kurs merkezi duvarına isabet etmesi sonucu, duvarın bir kısmı yıkıldı. İlgili ihbarın ardından, bölgeye polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Ekipler hemen çevrede güvenlik şeridi oluşturdu.

Yetkililerin Açıklamaları

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Berna Dinç, 4 Ekim'de başladığı belirtilen yıkım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dinç, daha önce bölgedeki vatandaşların toz şikayeti üzerine denetim gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Firmanın gerekli önlemleri almadan yıkıma devam ettiğini görmemiz üzerine çalışmaları durdurmaları için tebligatta bulunduk. Bu sabah zabıta ekipleri gidip yıkımı durdurdu ancak buna rağmen çalışmalarına devam ettiler. Sonrasında bu olay gerçekleşti," dedi.

Hukuki Süreç Başlatılacak

Dinç, firmanın belediyenin durdurma kararına uymadığı için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Bu durum, özellikle yıkımlar sırasında güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkımı yapılan eski alışveriş merkezinden düşen molozlar yandaki kurs binasında hasara neden oldu.

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkımı yapılan eski alışveriş merkezinden düşen molozlar yandaki kurs binasında hasara neden oldu.

Sonraki Haber