Manisa'da Uluslararası Dostluk Turnuvası Düzenlendi

Manisa'da yaklaşık 550 çocuk, dostluk turnuvasında spor yaparak birbirleriyle kaynaştı.

Manisa'da Uluslararası Dostluk Turnuvası Etkinliği

Manisa, geçici ve uluslararası koruma altındaki çocuklar için özel bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. Toplamda 550 çocuk, voleybol, basketbol, futbol ve hentbol branşlarında düzenlenen Dostluk Turnuvası'na katıldı. Bu etkinlik, Barça Vakfı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliği ile gerçekleşti.

Gençler İçin Barış ve Destek Projesi

Proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Barça Vakfı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ortaklığıyla yürütülmekte. "Türkiye'de Geçici ve Uluslararası Koruma Altındaki Gençler ve Ev Sahibi Topluluktan Gençler İçin Spor Yoluyla Barışı ve Korumayı Destekleme Projesi" çerçevesinde yapıldı. Turgutlu, Kula, Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar ve Salihli gibi ilçelerde spor eğitimleri alan 8 ila 16 yaş arası çocuklar, Manisa’daki tesislerde yeteneklerini sergiledi.

Dostluk ve Sosyal Uyum

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Projeler Daire Başkanı Dr. Ümran Başar, proje ile bin kadar gence ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Farklı kültürlerden gelen çocukların sosyal uyumunu spor ile desteklemek istiyoruz" dedi. Başar, "550 çocuğu bu süreçte bir araya getirip dostluk turnuvaları ile taçlandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Çocukların Duyguları

Barcelona forması giyen çocuklar, takımlarla voleybol, basketbol, futbol ve hentbol maçları yaptı. Projeye katılan 8 yaşındaki Nehir Bostancı, "Buraya gelirken çok heveslendik. Arkadaşlarımızla çok güzel kaynaştık, bu eğitim dostluğu ve arkadaşlığı öğretti" dedi. 7 yaşındaki Eliz Demir, voleybolun en sevdiği spor olduğunu belirtirken, Suriye uyruklu 9 yaşındaki Rasha Nasır ise organizasyona katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış Töreni

Turnuvanın açılışına Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Sözcüsü Selin Ünal katıldı.

Manisa'da aralarında geçici ve uluslararası koruma statüsü altındaki çocukların da bulunduğu 550 çocuk, voleybol, basketbol, futbol ve hentbol branşlarında aldıkları eğitimin ardından Dostluk Turnuvası'na katıldı.

Manisa'da aralarında geçici ve uluslararası koruma statüsü altındaki çocukların da bulunduğu 550 çocuk, voleybol, basketbol, futbol ve hentbol branşlarında aldıkları eğitimin ardından Dostluk Turnuvası'na katıldı.

Sonraki Haber