Malatya'daki Depremde Kahraman Öğretmene Takdir Belgesi

Malatya'da deprem anında engelli öğrencisini kucaklayarak kurtaran öğretmene başarı belgesi verildi.

Malatya'daki Depremde Öğretmen Şura Özçelik'e Takdir Belgesi

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, engelli öğrencisini kucağında taşıyan özel eğitim öğretmeni Şura Özçelik, Malatya Valisi Seddar Yavuz tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Vali Yavuz: "Bu Davranışlar Bizim İçin Örnek Olmalı"

Vali Seddar Yavuz, makamında düzenlenen basın toplantısında, öğretmen Şura Özçelik'in sergilediği kahramanlığı kutladı. Vali Yavuz, "Kıymetli öğretmenimizin yaptığı bu güzel davranış, aziz milletimizin evlatlarına olan özverisini göstermektedir. Böyle fedakar öğretmenlerimiz benim için büyük bir onurdur," dedi.

Deprem Sonrası Durum Değerlendirmesi

Yavuz, deprem sonrası yapılan saha çalışmalarında ağır hasarlı bir bina tespit edilmediğini belirterek,"Şu ana kadar bir can kaybı yaşanmadı" ifadelerini kullandı. Bunun yanında balkonundan atlayan ve duvarın altında kalan yaralılarla ilgili bilgi verdi.

Öğretmen Şura Özçelik'in Açıklamaları

Öğretmen Şura Özçelik, deprem anında hissettiği kaygıyı dile getirerek, "O an sadece öğrencimi güvenli bir alana nasıl götürebileceğimi düşündüm. Okul idaremizle birlikte tahliye işlemlerini gerçekleştirdik ve bu süreçte fedakar öğretmen arkadaşlarımın çabalarını daha iyi anladım," dedi.

Ödül Töreni

Basın toplantısının ardından, Vali Yavuz, öğretmen Özçelik'e başarı belgesini takdim etti. Bu olay, eğitim camiasında dayanışma ve özveri ruhunu pekiştirdi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, dün Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Mehmet Akif İlkokulu'nda eğitim gören engelli öğrenciyi kucağında taşıyan öğretmen Şura Özçelik'e başarı belgesi verdi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, dün Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Mehmet Akif İlkokulu'nda eğitim gören engelli öğrenciyi kucağında taşıyan öğretmen Şura Özçelik'e başarı belgesi verdi.

Sonraki Haber