Malatya'da Karakaya Barajı'na 750 Bin Balık Yavrusu Salındı

Karakaya Barajı'na 750 bin şabut yavrusu bırakılarak balık popülasyonu artırıldı.

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü'ne Yeni Balık Yavruları Salındı

Malatya'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir proje ile Karakaya Baraj Gölü'ne toplamda 750 bin balık yavrusu bırakıldı. Bu önemli gelişme, bölgedeki balık popülasyonunu artırmayı ve sürdürülebilir avcılığı desteklemeyi amaçlıyor.

Bakanlıktan Destek

Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, yapılan açıklamada, göl ve göletlerde balık türlerinin çeşitliliğini koruma ve avcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlama adına yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Akar, "Geçen ay Malatya genelindeki tüm göl ve göletlere 2 milyon 226 bin sazan yavrusu bıraktık. Şimdi de Karakaya Barajı'na, Bakanlığımız tarafından belirlenen 3 farklı noktaya toplam 750 bin şabut yavrusu saldık," dedi.

Son 10 Yılda Yapılan Yavrulama Çalışmaları

Akar, ayrıca son 10 yıl içerisinde göl ve göletlere gerçekleştirdikleri balık bırakma işlemlerinin toplamda 9 milyon 250 bin yavru balık olduğunu ifade ederek, şabut balığının detayları hakkında bilgi verdi. Şabut balığı, 50-60 santimetre uzunluğa ve 1-2 kilogram ağırlığa sahip olup, tatlı su balıkları arasında önemli bir yere sahiptir.

Balık Avcılarına Önemli Uyarı

Ayrıca bölgedeki balıkların sürdürülebilirliğini sağlamak için, hem ticari hem de amatör balık avcılarının balıkların boy ve tür sınırlarına uymalarının önemine dikkat çeken Akar, gelecek nesillere daha verimli bir doğa bırakabilmek adına bu tür çalışmaların rutin olarak devam edeceğini duyurdu.

Malatya'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Karakaya Baraj Gölü'ne 750 bin balık yavrusu bırakıldı.

Sonraki Haber