Malatya'da Anne Ve Engelli Oğlunun Deprem Anındaki Cesareti Kamerada

Malatya'da deprem sırasında engelli oğlunu taşıyan annenin görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Çarpıcı detaylar ve açıklamalar haberimizde.

Malatya'da Deprem Anında Annenin Kahramanlığı

Malatya'nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki deprem sırasında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda öğrenim gören engelli oğlu Doğukan'ı sırtında taşıyan bir annenin görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Bu an, o sırada okuldaki paniğin bir parçasıydı.

Panik İçindeki Öğrenciler

Çevre illerde de hissedilen deprem, kentteki okullarda ciddi bir panik yaşanmasına neden oldu. Muazzez Güler, oğlu Doğukan'ı sırtında bina dışına taşırken güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Diğer okullarda da benzer görüntüler meydana geldi.

Muazzez Güler'in Açıklamaları

Muazzez Güler, serebral palsi hastası olan oğlu Doğukan'ın 4. sınıfa gittiğini belirtti. Deprem anında oğlunun kitap başının üstünde beklediğini anlatan Güler, “Oğlum dua ediyordu ve 'annemi bekliyordum, biliyordum geleceğini' dedi. O an içimden geldi ve onu sırtıma alıp indirdim.” diyerek yaşadıklarını açıkladı.

Doğukan'dan Korku İtirafı

Doğukan, deprem sırasında korktuğunu ve çömelmediği için kitabı kafasının üzerinde tutmak zorunda kaldığını belirtti. “Annemi bekliyordum, geldi ve beni sandalyeye oturttu.” dedi.

Deprem Tatbikatlarının Önemi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz, okullarda 30 kişilik bir ekiple deprem tatbikatları yaptıklarını ifade etti. Anne ve oğlunun bu tatbikatlardan aldıkları eğitime göre hareket etmesinin kendilerini sevindirdiğini vurguladı.

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan'ı (solda) sırtında taşıyan anne Muazzez Güler'in (sağda) görüntüsü güvenlik kamerasınca kaydedildi. Güler, açıklamada bulundu.

Sonraki Haber