Mahmut Bozteke, Üçüncü Olimpiyat Madalyasına Hazırlanıyor

Para milli tekvandocu Mahmut Bozteke, Paris 2024'te kazandığı altın madalya sonrası Los Angeles 2028 için çalışmalara başladı.

Mahmut Bozteke'nin Hedefi Üçüncü Olimpiyat Madalyası

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'ndaki başarılarıyla dikkat çeken para milli tekvandocu Mahmut Bozteke, memleketi Gaziantep'te üçüncü olimpiyat madalyası için kollarını sıvadı.

Altın Madalya ve Gelecek Hedefleri

Tokyo 2020'de bronz madalya kazanan Bozteke, Paris 2024'te altın madalya kazanarak Türkiye’ye paralimpik oyunları tarihinde tekvandoda ilk kez altın madalya sevinci yaşattı. Şimdi ise Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’nda da altın madalya hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Gününün büyük çoğunluğunu antrenörü Nurullah Çelep ile birlikte geçiriyor.

Mücadeleci Ruhunu Paylaştı

Bozteke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlarda kazandığı madalyaların mutluluğunu yaşadığını belirtti. Tekvando kariyerine fizyoterapistinin tavsiyesiyle başladığını ifade eden Bozteke, "Azim ve mücadele bana her zaman başarıyı getirdi," dedi. Paris'teki maçı sırasında 7-1 geriye düştüğünde bile pes etmemesi gerektiğini anladığını aktardı.

"O an geride olsam da paniklememem gerektiğini düşündüm. Çünkü oraya yenilmek için değil, şampiyon olmak için çıktım. Mücadeleden hiç vazgeçmedim ve bu da bize şampiyonluk getirdi," şeklinde konuşan Bozteke, ülkesi için duyduğu gururu da dile getirdi.

Engelli Sporculara İlham Oluyor

Para masa tenisi milli sporcusu Abdullah Öztürk'ün azmini örnek aldığını vurgulayan Bozteke, "Kendilerini eksik hissetmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Her bireyin bir yeteneği vardır ve bunu keşfetmelidirler," ifadesini kullandı.

Antrenör Çelep'in Görüşleri

Antrenör Nurullah Çelep, Bozteke’nin azim ve başarısının diğer engelli bireylere de örnek olduğunu söyledi. Çelep, "Mahmut uluslararası alanda ülkemizi temsil edip madalya kazanması beni son derece gururlandırdı. İleride daha da başarılı olmasını bekliyorum," dedi.

Mahmut'un çalışma arkadaşı Barış Eşiyok ise olimpiyatlara beraber hazırlandıklarını ve Los Angeles 2028 için ortak hedeflerinin madalya olduğunu belirtti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanarak tarihe geçen para milli tekvandocu Mahmut Bozteke, memleketi Gaziantep'te üçüncü olimpiyat madalyası için ter döküyor.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanarak tarihe geçen para milli tekvandocu Mahmut Bozteke, memleketi Gaziantep'te üçüncü olimpiyat madalyası için ter döküyor.

Sonraki Haber