Letonya Dışişleri Bakanı Türkiye'nin Arabuluculuk Rolünü Övdü

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki arabuluculuk çabalarını ve iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Braze'den Türkiye'ye Övgü

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı kapsamındaki arabuluculuk çabalarını "çok yetenekli bir güç" olarak tanımladı. Braze, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi ve esir takası konusundaki kritik rolünü vurguladı.

İki Ülke Arasındaki Tarihsel İlişki

Bakan Braze, Türkiye ile Letonya'nın ilişkilerinin "sorunsuz ve mükemmel" olduğunu dile getirerek, "Aramızda 100 yıldan daha uzun bir ilişki var. Letonya 106 yaşında, Türkiye 101 yaşında. Bu ilişki Cumhuriyetlerle birlikte başlamıştır," ifadelerini kullandı.

Turizm ve İlişkilerin Gelişimi

Türkiye'nin turizm açısından popülerliğini de belirten Braze, "Letonya'dan daha fazla Türk turist görmek istiyoruz. İnsanlar Türkiye'yi biliyor ve İstanbul, uzun hafta sonları için çok tercih edilen bir destinasyon," şeklinde konuştu.

Ukrayna'nın Desteklenmesi

Ukrayna'nın karşılaştığı durumu değerlendirirken, Braze, "Bu, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşıdır. Birleşmiş Milletler tüzüğünü ihlal eden bir saldırganlıktır. Türkiye ve Letonya olarak Ukrayna'ya destek vermek zorundayız." dedi.

Türkiye'nin Uluslararası Rolü

Braze, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki arabuluculuk çabalarına da değinerek, "Savaş esirleri Rusya'da hapsedilmiş durumda ve onlara erişim yok. Türkiye'ye güveniyoruz." açıklamasında bulundu.

Barış Çabaları ve Ortadoğu'ya İlişkin Görüşler

İsrail'in Filistin halkına yönelik eylemlerine de dikkat çeken Braze, "İsrail'in savunma hakkı var ama bu hakkın uluslararası hukuka uygun olması gerekiyor. Ayrıca, Orta Doğu'da barışçıl çözümler için çalışan ülkeleri destekliyoruz," dedi.

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze (solda), AA muhabirine, Türkiye-Letonya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze (solda), AA muhabirine, Türkiye-Letonya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sonraki Haber