Kuzey Kıbrıs'ta Enerji Güvenliği ve Ekonomik İşbirliği Konuşuldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile enerji güvenliği ve ekonomik kalkınma üzerine görüşmeler yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Enerji Arz Güvenliği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. Görüşmede Yılmaz, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki enerji arz güvenliğini kalıcı olarak sağlayacağız. Bizler için Kıbrıs Türkü'nün ekonomik açıdan gitgide daha da sağlamlaşan bir temel üzerinde müreffeh ve kuvvetli biçimde geleceğe istikrarla yürümesi öncelikli bir hedeftir." dedi.

Görüşmelerin Detayları

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme öncesinde Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve Bayındırlık Bakanı Erhan Arıklı'nın Türkiye'de ağırlanmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 23. Kurultayı'nda Üstel’in yeniden genel başkan seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda KKTC’nin uluslararası alanda tanınması çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, "Uzun zamandır devam eden haksız ambargolar ve izolasyon çabaları sona ermelidir. Ada'da sağlanacak bir çözüm, bölgesel açıdan da son derece olumlu sonuçlar doğuracaktır." dedi.

Kalkınma ve Reform Çalışmaları

Yılmaz, "Kuzey Kıbrıs'ın ekonomik kalkınması ve yapısal reformlar üzerine çalışmaya devam edeceğiz," diyerek, hiçbir alanın ihmal edilmediğini vurguladı. Ayrıca, iki ülke arasında elektrik taşınmasına imkan verecek projeler üzerinde duracaklarını belirtti.

Proje ve Hedefler

2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde projelerin belirtilen takvimlerde tamamlanmasının öncelikleri olduğunu aktaran Yılmaz, "Yıllardır hukuksuz şekilde uğradıkları izolasyonun hafifletilmesi konusunda KKTC hükümeti ile ortak çabalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Son olarak Yılmaz, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, demokratik, bağımsız ve egemen bir güç olarak uluslararası toplumda yer alma arzusunu her bakımdan hak ediyor. Bu yönde birlikte çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağda), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (solda) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağda), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (solda) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağda), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (solda) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağ 4), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (sol 3) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmede; KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı (sol 2), KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu (sağ 3), KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu (solda) ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim (sağ 2) de yer aldı.

Sonraki Haber