Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'daki Turizm Başarısını Duyurdu

Bakan Ersoy, Antalya'da bu yıl 15,3 milyon turist geldiğini açıkladı. Kemer'deki antik kentlere 145 milyon lira ödenek ayrıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'daki Turizm Başarısını Duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Turizm Başarısını Paylaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada 2023 yılının ocak-eylül döneminde Antalya'da 15,3 milyon turistin ağırlandığını belirtti. Geçen yılın aynı dönemine göre %8’lik bir artış gördüklerini ifade etti.

Kemer'deki Antik Kentler İçin Önemli Yatırım

Bakan Ersoy, Kemer'deki Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentleri için toplamda 145 milyon liralık bir ödenek ayrıldığını bildirdi. Olympos için 2023 ve 2024 yıllarında 56 milyon lira, Phaselis için 85 milyon lira ve Idyros için 4 milyon lira harcama yapılacağını açıkladı.

Turizm Çeşitliliği ve Sürdürülebilirlik

Ersoy, Antalya'da turizmi sadece deniz ve güneşle sınırlı kalmaktan kurtarıp, çeşitlendirmeye yönelik projelere imza attıklarını, bu süreçte altyapı ve ulaşım yatırımlarının da önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Alanya-Antalya otoyolu için sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

Paydaşlarla İşbirliği ve Devam Eden Yatırımlar

Bakan, ilk hedeflerinin sadece günlük politikalar değil, aynı zamanda uzun vadeli stratejilerle yatırımlar yapmak olduğunu belirtti. Tüm bu çabaların, Türkiye'nin turizm sektöründeki büyümesine olan katkısını gözler önüne serdi.

Kongreye, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Ethem Taş ile AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Menderes Türel’in katılımı dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'ne katıldı.