Kocaeli'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 12 Tutuklama

Kocaeli merkezli yürütülen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 kişi tutuklandı, 33 düzensiz göçmen ise sınır dışı edildi.

Kocaeli'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 12 Tutuklama

Kocaeli'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Kocaeli merkezli yapılan göçmen kaçakçılığı operasyonu, 12 kişinin tutuklanması ile sonuçlandı. Bu süreçte, 33 düzensiz göçmen ise Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyon Detayları

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesiyle 12 Temmuz tarihinde operasyon başlatıldı.

12 Ekim’de Kocaeli, Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis il emniyet müdürlükleri ile birlikte düzenlenen, özel harekat destekli operasyon kapsamında toplamda 13 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan adli işlemler neticesinde 12 kişi tutuklandı.

Düzensiz Göçmenlerin Durumu

Operasyon sonucu yakalanan 33 yabancı uyruklu düzensiz göçmen, Kocaeli Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. Bunun yanı sıra, düzensiz göçmenlerin naklinde kullanılan 5 araç için tedbir kararı alınırken, 1 araç ise alıkoyma kararı ile ilgililere teslim edildi.

Şüphelilere ait araçlarda ve adreslerde yapılan aramalarda, birçok dijital materyal ile birlikte sahte 3 bin dolar ve 7 bin 400 lira ele geçirildi.

Kocaeli merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si...

Kocaeli merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si tutuklandı.